Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле със зеленчуци по китайски на тиган

Пиле със зеленчуци по китайски на тиган

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • чушки - 2 бр.
  • пилешко филе - 3 бр.
  • бадеми - 100 г белени
  • лук - 2 глави
  • олио
  • сол
  • царевично брашно - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 ч.л. на прах
  • соев сос - 100 мл
  • моркови - 3 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, нарежете пилешкото филе на ленти и запържете в мазнина заедно със захарта, джинджифила и соевия сос.

В друг тиган запържете бадемите до покафеняване. Към тях добавете нарязаните на ленти чушки, моркови, тиквички и лук. Запържете в олио. Добавете пилешкото и пържете до готовност.

Преди да свалите пилето по китайски от котлона, добавете брашното. Оставете да се сгъсти сосът.

Поднесете пилето със зеленчуци по китайски на тиган с ориз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: