Начин на приготвяне
Нарежете свинското на тънки пържолки, а всяка една направете на тънки ивици.
Нарежете моркова и чушките на ленти, лука на полумесеци, а джинджифила и чесъна наситнете.
Сипете 2 лъжици от зехтина в уок. Щом се загрее много добре, намалете огъня на средна температура и изпържете свинското. Разбърквайте за няколко минути. Извадете месото и оставете настрана.
Сипете и останалия зехтин в тигана и запържете чушките, морковите и лука. Изпържете ги до златисто, добавете джинджифила и чесъна. След още 2-3 минути пържене върнете месото в тигана и разбъркайте добре.
В купичка смесете заедно водата, нишестето, оцета, меда и соевия сос. Сипете в тигана и разбъркайте добре. Изключете огъня и оставете тигана няколко минути, да се досготви пърженото свинско на топлината, която остава.
Поръсете с нарязан зелен лук и поднесете.
Свинското със зеленчуци по китайски е готово.