Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържено свинско»Свинско със зеленчуци по китайски

Свинско със зеленчуци по китайски

Свинско със зеленчуци по китайски
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • зелен лук - 3 стръка
  • чушки - 1 червена + 1 зелена
  • свинско контрафиле - 500 грама
  • моркови - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • царевично нишесте - 1 ч.лъжичка
  • зехтин - 4 с.л.
  • джинджифил - 20 грама
  • соев сос - 5 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • вода - 3 с.л. студена
  • черен пипер
  • оцет - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на тънки пържолки, а всяка една направете на тънки ивици.

Нарежете моркова и чушките на ленти, лука на полумесеци, а джинджифила и чесъна наситнете.

Сипете 2 лъжици от зехтина в уок. Щом се загрее много добре, намалете огъня на средна температура и изпържете свинското. Разбърквайте за няколко минути. Извадете месото и оставете настрана.

Сипете и останалия зехтин в тигана и запържете чушките, морковите и лука. Изпържете ги до златисто, добавете джинджифила и чесъна. След още 2-3 минути пържене върнете месото в тигана и разбъркайте добре.

В купичка смесете заедно водата, нишестето, оцета, меда и соевия сос. Сипете в тигана и разбъркайте добре. Изключете огъня и оставете тигана няколко минути, да се досготви пърженото свинско на топлината, която остава.

Поръсете с нарязан зелен лук и поднесете.

Свинското със зеленчуци по китайски е готово.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: