Начин на приготвяне
В дълбок съд разбъркайте нарязаното на кубчета свинско месо с накълцаните на едро 3 скилидки чесън, дафиновите листа, 1 ч.л. мащерка и розмарина, наръсете със сол и черен пипер, залейте с виното, което сте разбъркали с 3 с.л. зехтин, похлупете и оставете сместа да пренощува в хладилника.
Отцедете в гевгир месото, но не хвърляйте маринатата, изпържете го за 5 мин. в тиган с останалия сгорещен зехтин, като бъркате постоянно, наръсете го с черен пипер и сол и го свалете от огъня.
Отделно запържете за 3 мин. в половината загрято масло ситно нарязаните лук, домати, моркови и останалия чесън, добавете ½ от маринатата, от която сте махнали дафинови листа и чесъна, и варете 5 мин.
В намаслена тава редувайте нарязаните на кръгчета картофи, наръсени с малко мащерка, черен пипер и сол, тънки резени кашкавал, зеленчукова смес и продължете така, докато свършат продуктите, като завършите с картофи и кашкавал.
Отгоре настържете останалото масло, полейте с бульона и останалата марината, завийте тавата с алуминиево фолио и печете 45 мин., след което отстранете фолиото и печете още 15 мин.
Поднесете готовата Запеканка със свинско и зеленчуци, докато е още топла.