Свинско по белгийски

Свинско по белгийски
18/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Тази рецепта за свинско по белгийски звучи доста изкушаващо, не мислите ли?"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг джолан
  • лук - 1 кг, кромид
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • хляб - 4 - 5 филии, черен
  • бира - 1 бутилка, белгийска, светла
  • олио - 4 с.л.
  • люта горчица - 4 - 5 ч.л.
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото от свински джолан на порции с дебелина 1 см, начукайте, натрийте ги със сол и черен пипер, запържете ги леко в 1-2 с.л. олио и ги сложете на един ред в по-дълбока тава.

Задушете в останалото олио нарязания на колелца лук, поръсете го с брашното, изсипете го равномерно върху месото и залейте всичко с бирата.

Наредете отгоре филиите от черен хляб, намазани с по 1 ч.л. горчица, и изпечете ястието в умерена фурна, като, ако хлябът се запече, а месото не е готово, го покрийте с алуминиево фолио.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: