Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с кисело зеле по селски

Свинско с кисело зеле по селски

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
270 мин.
Порции
16
"Селските гозби са ни на сърце, ще разберете защо, щом опитате свинското с кисело зеле"

Необходими продукти

  • кисело зеле - 2 зелки
  • свинско месо - 1.5 килограм от врат
  • свински гърди - 1 кг
  • свинска мас - 300 г
  • дафинов лист
  • червен пипер
  • черен пипер - смлян
  • черен пипер - на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете половината мас на дъното на тенджера. Отгоре поставете едната зелка - нарязана.

Нарежете свинския врат и също го сипете в тенджерата.

Добавете дафинов лист и поръсете с червен и черен пипер. Покрийте с другата нарязана зелка.

Най-отгоре поръсете с няколко зърна черен пипер, червен и черен пипер на прах. Добавете и останалата мас.

Сипете вода до половината на тенджерата. Щом ястието заври, намалете котлона на най-слабата степен и варете около 4 часа под капак. Не е необходимо да разбърквате.

Свинското с кисело зеле по селски е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: