Начин на приготвяне
Нарежете свинското месо на дребно. Почистете и наситнете права, а морковите обелете и също нарежете на по-ситно.
В удобна тенджера затоплете маста и 2 с.л. олио. Запържете свинските късчета, добавете морковите и праза, след като промени цвета си. Овкусете с червен, черен пипер и сол.
Махнете от огъня. Нарежете киселото зеле на ленти и сложте в глинен гювеч. Сипете зеленчуците и свинското. Объркайте хубаво.
Добавете подправки - кимион (1-2 щипки), дафинов лист, зрънца черен пипер. Залейте с чаша топла вода и добавете лъжица мас.
Печете свинското с кисело зеле за 2 часа в студена фурна на 200 градуса. 20 минути преди края на готвенето махнете капака.
Поднесете свинското с кисело зеле и праз в гювеч, поръсено с малко сушени люти чушки.