Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свинско с кисело зеле и праз в гювеч

Свинско с кисело зеле и праз в гювеч

Свинско с кисело зеле и праз в гювеч
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Имаме цял гювеч със свинско с кисело зеле и праз, затова събираме всички около трапезата"

Необходими продукти

  • свинско месо - 600 г за готвене
  • кисело зеле - буркан от 1 кг и 600 г
  • мас - 2 - 3 с.л.
  • моркови - 2 бр.
  • праз - 1 стрък
  • люти чушки - сушени червени
  • черен пипер - 10 зърна
  • червен пипер - 1 с.л. равна
  • дафинов лист - 3 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на дребно. Почистете и наситнете права, а морковите обелете и също нарежете на по-ситно.

В удобна тенджера затоплете маста и 2 с.л. олио. Запържете свинските късчета, добавете морковите и праза, след като промени цвета си. Овкусете с червен, черен пипер и сол.

Махнете от огъня. Нарежете киселото зеле на ленти и сложте в глинен гювеч. Сипете зеленчуците и свинското. Объркайте хубаво.

Добавете подправки - кимион (1-2 щипки), дафинов лист, зрънца черен пипер. Залейте с чаша топла вода и добавете лъжица мас.

Печете свинското с кисело зеле за 2 часа в студена фурна на 200 градуса. 20 минути преди края на готвенето махнете капака.

Поднесете свинското с кисело зеле и праз в гювеч, поръсено с малко сушени люти чушки.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: