Начин на приготвяне
Праз лукът се нарязва на дребно, киселото зеле - на ивички. Объркват се и се слагат в тенджера с две чаши вода.
Прибавят се олиото, свинската мас, резенчетата сланина и червеният пипер. Зелето се вари за около час, за да омекне и докато се изпари водата.
Прибавя се измитият ориз с още две чашки вода и дафиновият лист.
Зелето се разбърква и прехвърля в глинен гювеч, като в него се нареждат нарязаните на малки порции ребърца. По желание се слага суха люта чушка.
Гювечът (моят е малък) се поставя в студена фурна.
Първите 40 минути свинското с кисело зеле се готви на 220 °C, след което температурата се намаля на 150 °C за още час и половинна или до готовност.
Вижте още какво да излекуваме със зелев сок и много още съвети за кисело зеле в бидон.