Начин на приготвяне
Почистете пуешките маншони.
Сгорещете олиото и ги запържете от всички страни. Извадете и ги посолете, прехвърлете ги в купа с капак.
Наситнете лука и бекона, запържете ги в същата мазнина. Когато омекнат, прибавете нарязаното кисело зеле.
Сипете 1.5 ч.ч. топла вода и поръсете с червен пипер. Гответе на умерен огън около половин час, а накрая добавете хубаво измития и отцеден ориз.
Гответе до набъбване на ориза. Прехвърлете половината от тази смес на дъното на гювеч.
Отгоре сложете пуешкото месо, върху него сипете и останалата смес.
Налейте чаша топла вода в гювеча. Пуснете два дафинови листа и похлупете.
Сложете гювеча в студена фурна. Включете на 220 градуса и печете половин час.
Намалете градусите на 180 и печете още час. Накрая махнете капака, за да се получи апетитен загар.
Пуешкото с кисело зеле в гювеч е много вкусно.