Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Гювеч»Пуешко с кисело зеле в гювеч

Пуешко с кисело зеле в гювеч

Пуешко с кисело зеле в гювеч
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Няма такава вкусотия като това пуешко с кисело зеле в гювеч"

Необходими продукти

  • ориз - 1 к.ч.
  • кисело зеле - 1 зелка
  • пуешко месо - 3 маншона
  • бекон - 200 грама (суров)
  • олио - 6 - 7 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • дафинов лист - 2 броя
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пуешките маншони.

Сгорещете олиото и ги запържете от всички страни. Извадете и ги посолете, прехвърлете ги в купа с капак.

Наситнете лука и бекона, запържете ги в същата мазнина. Когато омекнат, прибавете нарязаното кисело зеле.

Сипете 1.5 ч.ч. топла вода и поръсете с червен пипер. Гответе на умерен огън около половин час, а накрая добавете хубаво измития и отцеден ориз.

Гответе до набъбване на ориза. Прехвърлете половината от тази смес на дъното на гювеч.

Отгоре сложете пуешкото месо, върху него сипете и останалата смес.

Налейте чаша топла вода в гювеча. Пуснете два дафинови листа и похлупете.

Сложете гювеча в студена фурна. Включете на 220 градуса и печете половин час.

Намалете градусите на 180 и печете още час. Накрая махнете капака, за да се получи апетитен загар.

Пуешкото с кисело зеле в гювеч е много вкусно.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: