Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пуешко с картофи и лук

Пуешко с картофи и лук

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Новак
54232
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
140 мин.
Порции
2
"Пуешкото ни е сред любимите меса, а картофките сред любимите гарнитури - точно затова тази комбинация е толкова перфектна"

Необходими продукти

  • картофи - 1 кг
  • месо - 2 бутчета пуешко
  • лук - 2 глави
  • вино - 50 мл
  • горчица - 1 ч.л.
  • соев сос
  • олио - 80 мл
  • черен пипер
  • чесън - 2 скилидки пресован
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маринатата за месото се прави от малко мазнина, вино, соев сос, горчица, пресован чесън и малко черен пипер.

Пуешкото се намазва хубаво с нея и се оставя да се маринова за около 1-2 часа.

В леко намазнена голяма тава се слагат предварително запържен лук и вече обелените и нарязани картофи. Объркват се добре и се подпправят на вкус.

Пуешките бутчета се слагат между картофките и се заливат с останалата направена марината.

Ястието пуешко с картофи и лук се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна с фолио до златисто.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: