Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешки джолан с картофи и лук

Телешки джолан с картофи и лук

Телешки джолан с картофи и лук
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
5
"Супер порция от телешки джолан с картофи и лук - ще опитате ли?"

Необходими продукти

  • червено вино - 1 чаша
  • телешки джолан - 1
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • червен пипер
  • чубрица
  • мащерка
  • картофи - 4 броя
  • вода - 150 мл
  • праз - 2 стръка
  • кимион
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете джолана с черен и червен пипер, чубрица и сол.

Нарежете обелените картофи на половинки, а праза, лука и чесъна на малки парчета. Сипете зеленчуците в гювеч и поръсете с подправките. В средата разположете телешкия джолан.

Налейте червеното вино и сложете капака на глинения съд.

Сложете го в студена фурна и включете на 250 градуса. След 40 минути печене намалете градусите на 220 и печете още 2 часа.

Оставете ястието да се поохлади и сервирайте.

Телешкият джолан с картофи и лук е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: