Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Задушен телешки език с картофи

Задушен телешки език с картофи

MarianeMariane
Новак
6944
Задушен телешки език с картофи
Снимка: Лидия - Гери
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Поднасяме езика с гарнитура от картофки и сос за още по-страхотен вкус"

Необходими продукти

  • телешки език - 1 бр.
  • сол
  • масло - 3 - 4 с.л.
  • вино - 1 винена чаша
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
  • ким - 1/2 ч.л.
  • картофи - 5 - 6 бр.
  • масло - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме до готовност телешкия език в подсолена вода, обелваме го и го нарязваме на филийки. Загряваме маслото, след което запържваме филийките до зачервяване от двете страни.

Прибавяме виното и една чаена чаша бульон от езика, овкусяваме с дафинов лист и ким и оставяме да поври 5-10 минути на тих огън.

В отделен съд сваряваме до готовност 5-6 картофа, нарязани на колелца, които след това прехвърляме в тава, заливаме с масло, поръсваме с ким и печем в силно загрята фурна до зачервяване.

Поднасяме езика с гарнитура от картофки и сос. Ако сосът ви се вижда прекалено рядък, може да го сгъстите с малко зачервено на сух тиган брашно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: