Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Мезета»Запечен телешки език с масло и кашкавал

Запечен телешки език с масло и кашкавал

Марина НордМарина Норд
Новак
1027
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Запеченият телешки език е страхотно мезенце - любимо на всички"

Необходими продукти

  • телешки език - 1 килограм
  • черен пипер
  • кашкавал - 50 грама
  • магданоз
  • сол
  • масло - 50 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете телешкия език до пълна готовност. Когато се охлади леко го обелете и оставете да се охлади напълно.

Нарежете езика на тънки резени.

Загрейте маслото в тиган и задушете езика. Овкусете със сол и пипер и прехвърлете в тава за печене.

Поръсете с настърган кашакавал.

Запечете мезето в умерено загрята фурна до разтопяване на кашкавала. Поръсете с магданоз и сервирайте.

Запеченият телешки език с масло и кашкавал е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: