Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Телешки език със светъл сос

Телешки език със светъл сос

MarianeMariane
Новак
6944
Телешки език със светъл сос
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешки език - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • лимон
  • масло - 2 с.л.
  • яйца - 3 - 4 жълтъка
  • магданоз
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме телешкия език до готовност и още докато е топъл, го обелваме и нарязваме на тънки филийки.

Взимаме малко от бульона, в който се е варил, и го разбиваме с брашното, сол и малко лимон на вкус. Слагаме соса на котлона да се вари на тих огън.

Отделно разбиваме маслото на пяна, прибавяме един по един жълтъците и разбиваме до получаването на хомогенна смес. Постепенно прибавяме сместа в соса и разбъркваме. Готвим до неговото сгъстяване.

Поднасяме езика обилно залят със светлия сос и поръсен със ситно нарязан пресен магданоз и малко черен пипер.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: