Edin.bg»Избрани Колекции»Телешки Рамстек с лук

Смесвате телешкото месо със ситно нарязаната глава лук, добавяте подправките и ситно нарязания магданоз....

Обелете картофите и ги рендосайте на едро ренде заедно с лука.
Нарежете магданоза на ситно....

Подбираме хубави телешки пържоли и ги овкусяваме със сол и черен пипер, след което ги начукваме леко....

Лукът се нарязва на филийки, залива се с 1 ч.ч. вода и се вари, а когато водата изври - се добавя олиото и се запържва за кратко....

Прибавяме ситно нарязания лук, пържим го до омекване и леко зачервяване, след което поръсваме с брашно и пържим още 1-2 минути....

Сложете телешката кайма в дълбок съд и добавете лука - настърган на ренде или нарязан на много ситно....

Печените телешки момици се поднасят, поляти със соса и с гарнитура по избор - зелен фасул с масло, сотиран спанак и др....
Рейтинг
4.2
Общо гласували: 5
53
41
30
21
10
Дай твоята оценка: