Edin.bg»Избрани Колекции»Телешко Месо с лук на Фурна


В мазнината от пърженето запържваме нарязаните на филийки глави лук и го изсипваме върху телешките пържоли....

Това ястие се приготвя само с крехко телешко месо, което се нарязва на малки парчета....

За предпочитане е да работим с по-фино смляно телешко месо.
Посоляваме каймата, добавяме галетата и наливаме прясното мляко....

Нарязваме телешкото месо на еднакви парчета и запържваме в свинска мас до зачервяване. Прибавяме ситно нарязания лук и запържваме за кратко....

Отделно посолявате със сол и черен пипер месото, настъргвате картофите на едро ренде и добавяте магданоза и жълтъците....

Загряваме маслото и запържваме до почервеняване на телешкото месо, нарязана на ситни късчета....

Продуктите се заливат с малко разтопено масло и се запичат за 20 минути в загрята на 180 градуса фурна....

Взимаме мляното телешко месо, добавяме ориза, белтъка и подправките и омесваме кайма....

Слагаме няколко супени лъжици масло или олио, заливаме с вряла вода - 3 к.ч. и печем поне за 2 часа в умерена фурна....

Спанакът се смесва със смляното телешко месо, яйцата, настърганата глава лук и наситнения магданоз....

Задължително опитайте нашето предложение за Борш с кисело зеле и телешко месо!...
Рейтинг
4
Общо гласували: 2
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: