Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Яхния»Топки от телешко месо с кисел сос

Топки от телешко месо с кисел сос

MarianeMariane
Новак
6944
Топки от телешко месо с кисел сос
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Нека гласуваме колко от тези телешки топчици можете да хапнете на вечеря"

Необходими продукти

  • телешка кайма - 1 кг мляно
  • ориз - 1 к.ч.
  • яйца - 1 бр. белтък
  • олио - 1 с.л.
  • сол
  • магданоз
  • черен пипер
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 1/2 с.л.
  • салца - 1с.л.
  • яйца - 2 бр. жълтък
  • кисело мляко - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме мляното телешко месо, добавяме ориза, белтъка и подправките и омесваме кайма. С намазнени ръце оформяме малки топки с големината на орех.

Загряваме маслото и запържваме брашното до златисто, след което прибавяме доматената салца, разтворена в малко хладка вода. Наливаме гореща вода в достатъчно количество и оставяме соса да кипне.

Пускаме приготвените телешки топки във врелия сос и варим в тих огън до пълната им готовност.

Сваляме ястието от котлона и застройваме с киселото мляко, в което сме разбили жълтъците. По желание поръсваме с малко магданоз, преди да поднесем.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: