Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Кебап»Книжен кебап от телешко месо

Книжен кебап от телешко месо

MarianeMariane
Новак
6944
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • телешко месо - 1 кг крехко
  • лук - 3 глави
  • домати - 3 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • джоджен - 1/2 връзка
  • дафинови листа - 1 бр.
  • червен пипер
  • сол
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това ястие се приготвя само с крехко телешко месо, което се нарязва на малки парчета.

Към него се добавят ситно нарязания лук, доматите и подправките. Слага се олиото и маслото, всичко се разбърква много добри.

Получената смес се слага в средата на голям лист маслена хартия, краищата на която се завиват от всички страни.

Поставят се 3-ри, че и трети пласт хартия за печене, а образувалият се пакет бива завързан със здрав конец.

Така опакованото телешко се поставя в глинен гювеч и се пече в умерена фурна за около 80 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: