Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака със спанак и телешко месо

Мусака със спанак и телешко месо

MarianeMariane
Новак
6944
Мусака със спанак и телешко месо
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешко месо - 1 кг мляно
  • спанак - 1.5 кг
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • масло
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и го запържете в масло до омекване, добавете почистения спанак, нарязан на дребно, овкусен със сол и черен пипер. Гответе до омекване на спанака.

В друг съд запържете телешката кайма до зачервяване.

В тавичка, предварително намазана с масло или олио, се слага пласт от спанака, после пласт телешката кайма, отгоре пак пласт спанак.

Продуктите се заливат с малко разтопено масло и се запичат за 20 минути в загрята на 180 градуса фурна.

Добавя се заливка от разбитите кисели млека и яйцата, запича се яденето още за кратко.

Поднася се топло.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: