Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Задушено свинско»Свинско месо в сладко-кисел сос

Свинско месо в сладко-кисел сос

Свинско месо в сладко-кисел сос
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Не пестете от това вкусно ястие със свинско, двойна порция искаме"

Необходими продукти

  • свинско месо - 700 г плешка или врат
  • зехтин - 30 мл
  • черен пипер
  • за соса
  • захар - 4 с.л.
  • вода - 4 с.л.
  • кетчуп - 8 с.л. (качествен)
  • мед - 2 с.л.
  • оцет - 4 с.л. оризов (или ябълков)
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо нарежете на хапки и овкусете с черен пипер. Запържете го в уок тиган.

Смесете в купа кетчуп, сол, вода, захар, мед и оризов оцет. Разбъркайте. Отделете месото върху хартия за печене.

В този тиган сипете сместа за сладко-киселия сос. гответе за няколко минути до сгъстяване. Щом това стане, сложете месото и разбъркайте.

Свалете задушеното свинско от котлона.

Свинското със сос е готово!

Поднесете свинското месо в сладко-кисел сос с гарнитура по избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: