Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко задушено»Телешко с кисел сос в тенджера

Телешко с кисел сос в тенджера

MarianeMariane
Новак
6944
Телешко с кисел сос в тенджера
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Майсторлък се иска за приготвянето на сочно телешко, майсторлък и кисел сос, разбира се"

Необходими продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • свинска мас - 4 - 5 с.л.
  • лук - 500 г
  • сол
  • черен пипер
  • кисело мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това ястие го знам от баба ми.

Нарязвате телешкото на средно големи парчета и го запържвате от всички страни до зачервяване. Когато месото се запържи, добавяте нарязания на кръгчета лук и пържите до омекването му.

Щом и лукът се задуши, наливате вода, колкото да покрие месото и задушавате на тих огън до омекването му.

Преди да свалите ястието от печката, слагате 5-6 лъжици кисело мляко и разбърквате добре. Овкусявате със сол и черен пипер.

Много подходяща гарнитура за това задушено телешко са сварените макарони, картофено пюре или обикновени пържени картофки.

Да ви е сладко :)

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: