Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко варено»Телешко в тенджера под налягане

Телешко в тенджера под налягане

Телешко в тенджера под налягане
Снимка: Албена Асенова-Писева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешко месо - 500 г с кокал
  • ракия - 50 мл
  • сол
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1/4 глава
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се измива и нарязва на средно големи парчета.

Запържва се за кратко в малко олио, след което заедно с кокала се прехвърля в тенджера под налягане.

В тенджерата се налива вода. Прибавят се сол и малко ракия. Добавят се едро нарязанте лук, морков и целина. Може да се сложи дафинов лист за повече вкус.

Тенджерата под налягане се затваря плътно с капака и месото се вари около 30 минути, след като започне клапанът да изпуска парата.

След отварянето на тенджерата към ароматното телешко варено се прибавя малко смлян черен пипер и нарязани дребно листа целина.

Телешко в тенджера под налягане се сервира с варени картофи и бульон.

Вижте още вкусни предложения за супа с телешко или за още ястия с телешко месо.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: