Начин на приготвяне
Телешкото месо се измива и нарязва на средно големи парчета.
Запържва се за кратко в малко олио, след което заедно с кокала се прехвърля в тенджера под налягане.
В тенджерата се налива вода. Прибавят се сол и малко ракия. Добавят се едро нарязанте лук, морков и целина. Може да се сложи дафинов лист за повече вкус.
Тенджерата под налягане се затваря плътно с капака и месото се вари около 30 минути, след като започне клапанът да изпуска парата.
След отварянето на тенджерата към ароматното телешко варено се прибавя малко смлян черен пипер и нарязани дребно листа целина.
Телешко в тенджера под налягане се сервира с варени картофи и бульон.
Вижте още вкусни предложения за супа с телешко или за още ястия с телешко месо.