Начин на приготвяне
Измийте телешкото и го подсушете добре. След това го вържете добре с конец, за да не се разпадне в процеса на готвенето.
Овкусете телешкото със сол и пипер, след което го оваляйте в брашно. Запечатайте месото в сгорещена мазнина и го поставете в чиния.
В същата мазнина задушете предварително нарязаните целина, морков и лук. Щом зеленчуците омекнат, сипете доматеното пюре и бялото вино, добавете телешкото.
Долейте горещия пилешки бульон и натрошения дафинов лист. Овкусете телешкото Осо Буко с мащерката и розмарина.
Оставете да се готви на бавен огън около 2 часа. Ако желаете, в края може да го запечете за кратко във фурната.
Смесете лимоновата кора с магданоза и накълания чесън. 5 минути преди готовност, добавете този ароматен микс към телешкото.
Класическото Осо Буко е готово.
Вижте също как да си направите телешко с грах или любимия телешки кебап.