Класическо Осо Буко

EfrosiaEfrosia
Новак
52311
Класическо Осо Буко
Снимка: Ники
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
165 мин.
Порции
4
"Необикновен вкус от необикновено ястие с телешко месо по класическа рецепта"

Необходими продукти

  • телешко месо - около 1 килограм джолан с кост
  • бульон - 3 ч.ч. пилешки
  • моркови - 1 голям
  • лук - 1 глава
  • целина - 1 стъбло
  • доматено пюре - 1 с.лъжица
  • бяло вино - 1 ч.ч. сухо
  • розмарин - на око
  • мащерка - на вкус
  • чесън - скилидки на вкус
  • магданоз - 1/3 връзка нарязан
  • лимони - 1 с.л. настъргана лимонова кора
  • зехтин - или олио
  • сол
  • черен пипер
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го подсушете добре. След това го вържете с конец, за да не се разпадне в процеса на готвенето.

Овкусете телешкото със сол и пипер, след това го оваляйте в брашно. Запечатайте го в сгорещена мазнина и го извадете в чиния.

В същата мазнина задушете предварително нарязаните целина, морков и лук. Щом зеленчуците омекнат, сипете доматеното пюре и бялото вино, добавете месото.

Долейте горещия бульон и натрошения дафинов лист. Овкусете телешкото задушено с мащерката и розмарина.

Оставете да се готви на бавен огън около 2 часа. Ако желаете, в края може да запечете за кратко във фурната.

Смесете лимоновата кора с магданоза и накълания чесън. 5 минути преди готовност, добавете този ароматен микс към яхнията.

Класическото Осо Буко е готово.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: