Начин на приготвяне
По-мазничкото свинско се нарязва на кубчета и се запържва в олиото заедно с изчистените скилидки чесън.
Киселото зеле се нарязва и се прибавя към месото в тенджерата под налягане.
Разбърква се и се пържи около 5 мин.
Поръсва се червеният пипер и останалите подправки. Червената суха чушка начупваме и прибавяме към зелето.
Разбъркваме отново, да се смесят подправките. Наливаме 1-2 ч.ч. вода, да се покрие зелето.
Като заври, затваряме тенджерата и готвим 20 мин.
Изчакваме да излезе парата на свинското с кисело зеле.
Отваряме тенджерата и сервираме вкусното кисело зеле със свинско месо топличко.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни рецепти от поредицата свинско с кисело зеле или опитай нашата домашна капама.