Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с кисело зеле в тенджера под налягане

Свинско с кисело зеле в тенджера под налягане

Свинско с кисело зеле в тенджера под налягане
Снимка: Тодоринка Бернардова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Отваряме тенджерата и сервираме вкусното кисело зеле със свинско месо топличко."

Необходими продукти

  • кисело зеле - 1/2 зелка или цяла
  • свинско месо - 500 г
  • чесън - 1 глава
  • червени чушки - сухи
  • червен пипер
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • риган
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

По-мазничкото свинско се нарязва на кубчета и се запържва в олиото заедно с изчистените скилидки чесън.

Киселото зеле се нарязва и се прибавя към месото в тенджерата под налягане.

Разбърква се и се пържи около 5 мин.

Поръсва се червеният пипер и останалите подправки. Червената суха чушка начупваме и прибавяме към зелето.

Разбъркваме отново, да се смесят подправките. Наливаме 1-2 ч.ч. вода, да се покрие зелето.

Като заври, затваряме тенджерата и готвим 20 мин.

Изчакваме да излезе парата на свинското с кисело зеле.

Отваряме тенджерата и сервираме вкусното кисело зеле със свинско месо топличко.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни рецепти от поредицата свинско с кисело зеле или опитай нашата домашна капама.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: