Начин на приготвяне
Почистете горните листа на зелката и отрежете хоризонтално откъм кочана като динен капак. Внимателно издълбайте половината от вътрешността на зелката.
Отделно посолявате със сол и черен пипер месото, настъргвате картофите на едро ренде и добавяте магданоза и жълтъците. Разбърквате добре, при нужда разреждате с малко гореща вода и с получената смес пълним зелката.
Отгоре посипваме равномерно с брашното, захлупваме с капака и овръзваме здраво с конец. Пълнената зелка слагаме в дълбока тенджера, добавяме маслото и оставяме на тих огън да се задушава.
Когато зелката се запържи и започне да омеква, добавяме 1 кафена чаша гореща вода, в която е размита салца. Продължаваме да задушаваме около 2 часа на тих огън.
Внимателно изваждаме зелката с помощта на чиния в голяма чиния за поднасяне. Махаме конците и сервираме. Нарязваме като диня.