Супа от прясна зелка

MarianeMariane
Новак
6944
Супа от прясна зелка
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • зеле - 1/2 бр. прясна зелка
  • сол
  • брашно - 2 равни с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • кашкавал - 1 - 2 с.л. настърган
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме горните листа на зелката и я нарязваме на много ситни и дълги ивици, като фиде.

Слагаме зелката да се вари в подсолена вода до омекване. Когато омекне, приготвяме светла запръжка от маслото и брашното, разреждаме с бульона от зелето и прибавяме в супата.

Оставяме ястието да ври още 10 минути на тих огън, след което сваляме оттам и застройваме с киселото мляко и яйцата. Преди поднасяне поръсваме с настърган кашкавал и пресен магданоз или добавяме малко заквасена сметана.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: