Начин на приготвяне
Маята се разтваря заедно със захарта и 3 с.л. брашно в леко хладка вода. Кашичката се покрива с кърпа и се оставя да втаса за около 8 минути на топло.
Брашното се пресява в купа, прави се кладенче, в което се слага яйцето, олиото и вече втасалата мая.
Замесва се тесто, което се разтегля добре на набрашнен плот и се поръсва със сол.
Втасалото тесто се разточва с дебелина около 1 см и с помощта на чаша се изрязват кръгчета.
Подреждат се върху хартия за печене на разстояние едно от друго и се оставят за около 30 минути да станат пухкави.
В намаслен тиган с незалепващо покритие на слаб огън се слагат няколко хлебчета, но без да се слепват.
Захлупват се и се печат от всяка страна за около 7-8 минути на слаба степен.
Готовите домашни хлебчета с прясна мая на тиган се хапват топли и намазани с масло.
Добър апетит!