Начин на приготвяне
Леко затоплете водата и в нея разтворете маята, като прибавите няколко лъжици брашно и лъжичка захар.
Разбъркайте и оставете маята да се активира за 10-тина минути (или малко повече).
Към вече шупналата мая прибавете и останалите посочени продукти. Замесете меко и гладко тесто, покрийте го с чиста кърпа и оставете на топло, за да втаса до удвояването на обема.
Разделете готовото тесто на 8 равни части. Всяка една разточете на малки питки, които са дебели около 1/2 см.
Покрийте тава с хартия за печене. Подредете арабските питки и оставете да втасат повторно за 30 минути.
Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете питките до леко зачервяване - около 10-15 минути.
Арабските плоски питки с прясна мая са готови.