Начин на приготвяне
Брашното си го пресяваме и го прехвърляме в купа.
Правим си кладенче и в средата натрошаваме маята и 150 мл топла вода.
Всичко това разбъркваме добре, добавяме кисело мляко и останалите продукти.
Започваме да наливаме постепенно 200 мл топла вода и замесваме меко тесто.
След като сме замесили оставяме да втаса за поне 30 минути, като покриваме с кърпа.
Когато е готово разточваме тестото на кора, която надупчваме с вилица на няколко места.
Загряваме си сача , намасляваме го, поставяме разточеното тесто, като печем от двете страни за около 2-3 минути от всяка една страна.
След това я поставяме в средата на предварително затоплена фурна и допичаме плоските питки на 180 °C за 30 минути.
Изваждаме и покриваме плоски питки на сач с кърпа за 10 минути.