Edin.bg»Рецепти»Баница»Банички»Селски банички с мас и сирене на сач

Селски банички с мас и сирене на сач

Селски банички с мас и сирене на сач
Снимка: Илияна Димова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
24
"Никога не е късно за едни селски банички със сирене на сач"

Необходими продукти

  • брашно - около 250 - 300 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • мас - 100 г
  • сирене - 100 г бяло, твърдо
  • кисело мляко - 1 ч.ч. непълна
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • олио - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа смесете яйцето, бакпулвера, предварително загасен в киселото мляко, захар и сол, олио. Разбъркайте много добре.

Малко по малко добавете брашното, пресято. Започнете да замесвате тесто. Трябва да бъде гладко и пухкаво. Леко намажете с мазнина и завийте с фолио. Оставете да втаса на топло за 15 мин.

Разточете върху намазнен лист хартия за печене на кора с дебелина 2-3 мм. Разрежете на две през средата. Намажете с предварително разтопената мас.

Поръсете от едната страна натрошено сирене, захлупете с другата страна и притиснете, за да прилепнат добре баничките със сирене.

Нарежете вашите банички с желаната големина. Хубаво притиснете двата края. Пригответе си сача и намазнете със свинска мас.

Печете баничките с мас от всяка страна. След всяка мажете сача повторно с мас.

Поднесете селските банички с мас и сирене на сач с кисело мляко за сутрешна или следобедна закуска.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: