Edin.bg»Рецепти»Баница»Банички»Дълги банички с мас и сирене

Дълги банички с мас и сирене

Дълги банички с мас и сирене
Снимка: Илияна Димова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Хайде да видим кой ще закусва вкусни банички"

Необходими продукти

  • За тестото
  • брашно - 400 - 500 грама
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • оцет - няколко капки
  • суха мая - 1 к.л.
  • За плънката
  • сирене - 300 - 400 г натрошено
  • мас - 1/2 ч.ч. разтопена
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Налейте в купа хладката вода и добавете към нея сухата мая, няколко капки оцет и лъжичка сол. Разбъркайте и постепенно добавете пресятото брашно.

Постепенно замесете гладко тесто, което не лепне. Оформете го на топка и хубаво го намажете солио. Завийте с фолио и оставете да си почне 15-тина минути.

След това от готовото тесто откъснете 10-12 бр. топки. Намажете ги с олио и ги сложете на разстояние една от друга. Пак завийте с фолио и оставете за още 15 минути на стайна температура.

Разточете с точилка всяка една топка до постигането на размери на малка чинийка. Намажете с олио пак завийте с найлоновото фоли за 15 минути.

След като и това време мине, разтеглете и направете всяка питка на тънка кора.

Напръскайте корите с разтопената мас и поръсете натрошено сирене. Навийте внимателно на руло и подгънете отдолу крайчетата.

Наредете вкусните банички в тава с хартия за печене, намажете всяка една с мас и печете в загрята на 200 градуса фурна до готовност.

Дългите банички с мас и сирене са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Харесвам Я много с корите Фамилия !
19.05.2022 01:28