Начин на приготвяне
Налейте в купа хладката вода и добавете към нея сухата мая, няколко капки оцет и лъжичка сол. Разбъркайте и постепенно добавете пресятото брашно.
Постепенно замесете гладко тесто, което не лепне. Оформете го на топка и хубаво го намажете солио. Завийте с фолио и оставете да си почне 15-тина минути.
След това от готовото тесто откъснете 10-12 бр. топки. Намажете ги с олио и ги сложете на разстояние една от друга. Пак завийте с фолио и оставете за още 15 минути на стайна температура.
Разточете с точилка всяка една топка до постигането на размери на малка чинийка. Намажете с олио пак завийте с найлоновото фоли за 15 минути.
След като и това време мине, разтеглете и направете всяка питка на тънка кора.
Напръскайте корите с разтопената мас и поръсете натрошено сирене. Навийте внимателно на руло и подгънете отдолу крайчетата.
Наредете вкусните банички в тава с хартия за печене, намажете всяка една с мас и печете в загрята на 200 градуса фурна до готовност.
Дългите банички с мас и сирене са много вкусни.
Коментари