Начин на приготвяне
В тенджера се сварява оризът на тих огън с малко сол. След това се оставя да изстине напълно. Празът се нарязва на ситно.
В дълбок тиган се поставя каймата и празът с малко олио и вода, да се задушат. Разбърквайте непрекъснато и раздробете каймата. Добавете доматеното пюре и подправките. Разбъркайте и махнете от котлона.
Оставете да изстине и прибавете ориза.
Намажете с разтопено масло тигана. Поставете първата кора, като оставите краищата да стърчат извън тигана.
Намажете с мазнина и поставете втора кора на кръст отново с краищата навън. Третата кора разделете на половина и сложете само едната половина в тигана, след това изсипете ½ от плънката.
Отгоре поставете другата половина от разделения лист. Сгънете излизащите листи от тигана върху плънката и намажете с мазнина.
С останалите продукти направете още една порция. Поставете баницата в тиган и печете на умерена до слаба степен около 7-8 минути от страна до приятен загар.
Баницата с кайма трябва да стане със златисто-кафеникав загар и обърнете от другата страна, за да се изпече от двете страни.
Оставете баницата с ориз и агнешка кайма да изстине леко в тигана.
Вижте още нестандартни плънки за баница.