Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Застроена агнешка супа с ориз

Застроена агнешка супа с ориз

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Застроена агнешка супа с ориз
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • моркови - 2 бр.
  • пресен чесън - 2 стръка
  • агнешки ребра - 550 г (от малко агне)
  • ориз - 140 г
  • лук - 1 глава
  • краве масло - 1 с.л.
  • черен пипер - 5 зърна+ млян за поръаване
  • олио - 60 мл.
  • джоджен - 5 стръка, пресен
  • сол - на вкус
  • За застройката
  • кисело мляко - 100 г
  • жълтъци - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с черен пипер и сол сварете агнешките ребра за 90 мин. Прецедете бульона, нарежете месото на порции.

Лука накълцайте на дребно, също и джоджена и морковите.

Запържете в мазнина лука, после морковите и пресния чесън. Добавете джоджена и ребърцата. Запържете. Сипете бульона от варенето, посолете и добавете черен пипер.

Варете половин час агнешката супа с капак. Добавете ориза и гответе още 20 мин.

Застройте супата с разбити жълтъци с кисело мляко. Темперирайте и върнете в супата.

Застроената агнешка супа с ориз сервирайте топла.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: