Edin.bg»Избрани Колекции»Супа от Агнешка Главичка с Ориз


Добре почистената агнешка главичка залейте с вода в тенджера под налягане и сварете до пълна готовност....

Темперирайте и върнете в супата.
Застроената агнешка супа с ориз сервирайте топла....

Добавете ситно нарязания магданоз, запържете и него и изсипете в супата.
Гответе агнешката чорба до сваряване на месото....

Баба така я правеше агнешката чорба и вкъщи най я обичаме със зеленчуци или както казваше баба - със зарзават....

Свалете от огъня и добавете към агнешката супа ситно нарязания магданоз. Щом леко се охлади, застройте с два жълтъка, разбити с оцет....

Изпечете агнешката плешка с ориз и спанак, докато стане готова и до извиране на водата на 180 градуса....

Щом агнешката супа заври, прибавете ориза и наситнения джоджен. Варете още половин час.
Пригответе застройката на супата....

Оставете баницата с ориз и агнешка кайма да изстине леко в тигана.
Вижте още нестандартни плънки за баница....

Варим на тих огън до омекване на месото, след което прибавяме ориза.
Оставяме да къкри до готовност на ориза....

Агнешката чорба се вари на тих огън до готовност на ориза. Преди да се свали от огъня, се поръсва с магданоза....
Рейтинг
3.9
Общо гласували: 10
52
45
33
20
10
Дай твоята оценка: