Edin.bg»Избрани Колекции»Супа от Агнешка Главичка с Ориз


Добре почистената агнешка главичка залейте с вода в тенджера под налягане и сварете до пълна готовност....

Темперирайте и върнете в супата.
Застроената агнешка супа с ориз сервирайте топла....

Добавете ситно нарязания магданоз, запържете и него и изсипете в супата.
Гответе агнешката чорба до сваряване на месото....

Баба така я правеше агнешката чорба и вкъщи най я обичаме със зеленчуци или както казваше баба - със зарзават....

Свалете от огъня и добавете към агнешката супа ситно нарязания магданоз. Щом леко се охлади, застройте с два жълтъка, разбити с оцет....

Изпечете агнешката плешка с ориз и спанак, докато стане готова и до извиране на водата на 180 градуса....

Щом агнешката супа заври, прибавете ориза и наситнения джоджен. Варете още половин час.
Пригответе застройката на супата....

Оставете баницата с ориз и агнешка кайма да изстине леко в тигана.
Вижте още нестандартни плънки за баница....

Варим на тих огън до омекване на месото, след което прибавяме ориза.
Оставяме да къкри до готовност на ориза....
Рейтинг
3.9
Общо гласували: 10
52
45
33
20
10
Дай твоята оценка: