Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Домашна агнешка чорба с ориз и пресен лук

Домашна агнешка чорба с ориз и пресен лук

MarianeMariane
Новак
6944
Домашна агнешка чорба с ориз и пресен лук
Снимка: Yordanka Kovacheva
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Най-лесната и вкусна агнешка чорба"

Необходими продукти

  • агнешко месо - 500 г от предната част на агнето
  • лук - 2 връзки пресен
  • магданоз - 2 връзки
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • ориз - 1 к.ч.
  • доматена салца - 50 г
  • червен пипер
  • сол
  • за застройката
  • яйца - 3 бр.
  • оцет - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото месо на дребни парчета, залейте го с вода и го кипнете. Отпенете го до избистряне на бульона, след това посолете и варете на тих огън.

Междувременно загрейте маслото и запържете лука до омекване. Добавете брашното, червения пипер и разредете с бульона от варенето. Добавете запръжката към месото, сложете и ориза.

Оставете супата да къкри на тих огън до готовност на ориза. Свалете от котлона и подправете със ситно нарязан магданоз и яйцата, разбити с оцета.

Най-лесната и вкусна агнешка чорба.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: