Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Чорба от агнешки момици с пресен лук

Чорба от агнешки момици с пресен лук

MarianeMariane
Новак
6944
Чорба от агнешки момици с пресен лук
Снимка: Sevdalina Irikova
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Гледайте само каква вкусна чорба ще ви спретнем от агнешки момици - пръстите ще си оближете"

Необходими продукти

  • агнешки момици - 3 - 4 бл.
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • лук - 3 връзки пресен
  • ориз - 1/2 к.ч.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • копър - 1/2 връзка
  • джоджен - 2 - 3 стръка
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре агнешките момици, залейте ги с 6-7 чаени чаши студена вода и варете до омекване. Отцедете ги и ги нарежете на дребни парчета, а бульона прецедете.

Загрейте маслото и запържете ситно нарязания пресен лук. Поръсете с червен пипер и добавете ситно нарязаните момици. Запържете и тях за 1-2 минути, след което разредете запръжката с бульона.

Добавете ориза и ситно нарязаните магданоз, копър и джоджен. Като кипне чорбата, добавете брашното, размито в малко студена вода и варете до готовност на ориза.

По желание може да застроите готовата агнешка чорба с 1-2 яйца, разбити с кисело мляко или малко оцет.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: