Начин на приготвяне
Почистете агнешките крака, залейте ги със студена вода и ги кипнете. Отпенете, ако има нужда, след което добавете към бульона сол на вкус, 1 ситна нарязана глава лук и по няколко зърна бахар и черен пипер.
Варете агнешките крака на тих огън до готовност на месото, извадете краката, а бульона прецедете.
Върнете прецедения бульон обратно на котлона, добавете ориза и варете до готовност на ориза. Докато чорбата се вари, обезкостете месото от агнешките крачета.
Щом оризът е готов, сложете агнешкото месо в чорбата и застройте с 2-3 яйца, разбити с оцет и няколко скилидки пресован чесън.
Преди поднасяйте запържете за кратко червен пипер в маслото и залейте супата с него. Няма такава вкусотия!