Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Чорба от агнешки крачета

Чорба от агнешки крачета

MarianeMariane
Новак
6944
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Вижте тайната рецепта на баба за най-вкусната агнешка чорба"

Необходими продукти

  • агнешки крака - 7 - 8 бр.
  • лук - 1 глава
  • ориз - 1 к.ч.
  • черен пипер
  • сол
  • бахар - зърна
  • за застройката
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • оцет - 2 с.л.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • масло - 2 с.л.
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете агнешките крака, залейте ги със студена вода и ги кипнете. Отпенете, ако има нужда, след което добавете към бульона сол на вкус, 1 ситна нарязана глава лук и по няколко зърна бахар и черен пипер.

Варете агнешките крака на тих огън до готовност на месото, извадете краката, а бульона прецедете.

Върнете прецедения бульон обратно на котлона, добавете ориза и варете до готовност на ориза. Докато чорбата се вари, обезкостете месото от агнешките крачета.

Щом оризът е готов, сложете агнешкото месо в чорбата и застройте с 2-3 яйца, разбити с оцет и няколко скилидки пресован чесън.

Преди поднасяйте запържете за кратко червен пипер в маслото и залейте супата с него. Няма такава вкусотия!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: