Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пача»Пача желе със свинска глава и крачета

Пача желе със свинска глава и крачета

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Новак
5772
Пача желе със свинска глава и крачета
Снимка: AneliaStefanova
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
10
"Знаем, че не на всекиго се харесва тази пача желе, но пък някои от вас я обожават"

Необходими продукти

  • свински крачета - 2 бр.
  • свинска глава - 1/2 бр.
  • сол - на вкус
  • чесън - 4 скилидки
  • дафинов лист - 2 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте свинските крачета и свинската глава със студена вода до пълно покриване.

Щом водата заври, я изхвърлете и изплакнете крачетата и главата от останалата пяна.

В същата измита тенджера сложете всичко отново да се вари, като този път добавете солта, дафиновия лист и пресования чесън.

Когато видите, че крачетата и главата започнат да се разпадат, значи са готови и може да ги извадите и да ги обезкостите.

Прецедете бульона и върнете в него вече обезкостените крачета и глава.

Изсипете пачата в буркани или подходящи купички и я оставете да се стегне и желира за няколко часа.

Сервирайте с оцет тази пача желе със свинска глава и крачета.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: