Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пача»Пача със свински хапки

Пача със свински хапки

Пача със свински хапки
14/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Сервирайте получилата се пача охладена, нарязана на филии"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 бр.
  • желатин - 40 г
  • зеленчуков бульон - 600 мл
  • оцет - 2 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • копър - ½ връзка
  • пресен чесън - 1 стрък
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се начукват с дървено чукче, нарязват се на хапки и се изпържват от двете страни в олиото. Подправят се със сол и черен пипер и се оставят да изстинат.

Отделно се приготвя желираща смес от предварително разтопен в 50 мл вода желатин и зеленчуковия бульон, овкусен с оцет и подправки на вкус.

В стъклени или порцеланови купички се насипват ситно нарязани и посолени магданоз, пресен чесън и копър, месо.

Налива се част от желиращата течност и за всеки слой от нея се изчаква да се втвърди.

Сервираме получилата се пача охладена, нарязана на филии. Може да поднесем към нея кисели краставички.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: