Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържено свинско»Пържени свински хапки с гъби и лук

Пържени свински хапки с гъби и лук

Пържени свински хапки с гъби и лук
Снимка: Добринка Петкова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"С малко топла питка всичкото пържено свинско ще си хапнете"

Необходими продукти

  • свинско месо - 500 - 600 грама
  • лук - 2 глави
  • гъби - 250 грама (малки)
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • кайенски пипер - 1/2 ч.л.
  • соев сос - 100 мл
  • черен пипер - 1 - 2 щ.
  • чили - 1 - 2 щ.
  • мед - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на хапки свинското месо.

В подходяща купа смесете меда с черния пипер, чилито и соевия сос. Разбъркайте и добавете месото. Покрийте купата и приберете в хладилник за 2 часа.

Извадете и изпържете свинското месо до хубав златист цвят.

Добавете малките гъби. Щом поомекнат, сипете нарязания лук.

Поръсете с двата вида пипер и гответе пърженото свинско до готовност.

Накрая поръсете с магданоз и сервирайте.

Пържените свински хапки с гъби и лук са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: