Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Пържени свински уши с гарнитура

Пържени свински уши с гарнитура

Пържени свински уши с гарнитура
Снимка: Веселина Константинова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Много ги обичаме свинските уши - особено когато са с вкусна гарнитура"

Необходими продукти

  • бланширани картофи - 500 грама
  • свински уши - 600 грама
  • масло - 100 грама
  • соев сос - светъл
  • черен пипер
  • олио - за пържене
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете много добре свинските уши. Сварете ги в подсолена вода до омекване, след което ги нарежете на малки парчета.

Загрейте маслото в грил тиган и запържете ушите, като бъркате постоянно. Поръсете с черен пипер и полейте с 3-4 лъжици соев сос.

Свалете от огъня и оставете да престоят за кратко в соса.

Междувременно изпържете картофите.

Сервирайте мезето топло.

Пържените свински уши с гарнитура са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: