Начин на приготвяне
В тенджера сипете 400 мл вода, сол и зехтин. Когато заври, добавете киноата и варете осем минути със затворен капак.
Добавете граха и варете още осем 8 минути до готовност. Не трябва да виждате останала вода, но ако има такава прецедете.
Охладете киноата и граха със студена вода и оставете настрана да изстинат напълно.
През това време може да приготвите бадемовото песто. Наситнете ядките, сложете ги в блендер заедно с пресните подправки, също нарязани на ситно.
Добавете меда, сол, черен пипер, зехтина и сока от лимон. Блендирайте за няколко секунди.
В голяма купа смесете киноата с граха и готовото песто.
Сервирайте гарнитурата от киноа и грах в ефектна форма или както желаете.
Може да поднесете тази вкусна гарнитура към печено месо, кюфтенца или друго по избор.