Edin.bg»Рецепти»Гарнитури»Зелени аспержи на тиган

Зелени аспержи на тиган

Зелени аспержи на тиган
Снимка: Анонимен
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
7 мин.
Общо
12 мин.
Порции
2
"Сервирайте аспержите като гарнитура към основно ястие по избор"

Необходими продукти

  • аспержи - 1 връзка (зелени)
  • масло - 1 бучка
  • олио - 1 с.л. (или зехтин)
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо отрежете долната част на аспержите, след което ги измийте и подсушете.

Загрейте олиото и маслото в тефлонов тиган. Сложете вътре аспержите и ги запържете за кратко, като разбърквате.

Сложете капак на тигана и намалете огъня, оставете така за 5 минути, за да се задушат леко аспержите.

Внимавайте да не загорят, обаче, защото на аспержите не им е необходима продължителна термична обработка. Трябва само да променят леко цвета си и да останат хрупкави.

Зелените аспержи на тиган са готови.

Сервирайте ги като гарнитура към основно ястие по избор.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: