Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Аспержи на фурна

Аспержи на фурна

Аспержи на фурна
Снимка: Зори
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Ако досега не сте хапвали аспержи, добра идея е да започнете с тази рецепта"

Необходими продукти

  • аспержи - 250 г
  • домати - 3 бр.
  • краве масло - 30 г
  • галета - 2 с.л. (или трохи от сух хляб)
  • червен пипер - ½ ч.л.
  • сметана - 2 с.л. (или каймак от варено мляко)
  • яйца - 1 бр.
  • кашкавал - 1 - 2 с.л. настърган
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените аспержи се подсушават с кърпа и се нареждат в малък съд от огнеупорно стъкло или порцелан, намазан с мазнина и наръсен с галета.

Върху аспержите се нареждат филии от доматите.

Маслото се разбива на пяна и върху него се прибавят сол, червеният пипер, жълтъкът от яйцето и сметаната (каймакът).

Отделно се разбива белтъкът на сняг и се прибавя към маслената смес,

С която се заливат подготвените аспержи.

Пекът се в предварително затоплена фурна около 25 – 30 мин, захлупени с капак.

След изваждането им се наръсват с магданоз и кашкавал.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: