Edin.bg»Избрани Колекции»Сьомга с Аспержи и сос Холандез


Отцедените аспержи се заливат със соса и се държат на слаб огън за 10 минути. Ястието се сервира топло....

Към пюрето се прибавят надробеното сирене и сос Бешамел, приготвен от половината масло, брашното, млякото и отварата от аспержите....

Аспержите се почистват, обелват се и се сваряват в подсолена и подкиселена с оцета вода....

Отделно се разбива белтъкът на сняг и се прибавя към маслената смес,
С която се заливат подготвените аспержи....

Сварените тиквички слагаме на снопче в чинията, като аспержи и ги заливаме с доматен сос, който сме приготвили по следния начин....

С получения сос заливаме аспержите и печем ястието до зачервяване в загрята на 180 градуса фурна....

Зелените аспержи на тиган са готови.
Сервирайте ги като гарнитура към основно ястие по избор....

Аспержите се почистват, като дървесинната част от края на опашката им (около 1.5 см) се изрязва и се обелват (от главата към опашката), връзват се...
Рейтинг
4
Общо гласували: 4
52
41
30
21
10
Дай твоята оценка: