Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Аспержи в холандски сос

Аспержи в холандски сос

Аспержи в холандски сос
07/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • аспержи - 1 кг
  • лимони - 2 бр., сок
  • естрагон - на вкус, листа
  • яйца - 2 жълтъка
  • хлебче - 1 бр. Земел, твърдо
  • масло - 1 с.л. краве
  • вино - 65 г
  • захар - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус, зърна
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тенджера варете обелените аспержи, хлебчето, маслото, част от лимоновия сок, захарта и солта и след като аспержите са готови, ги поддържайте топли.

Отделно сварете виното с малко лимонов сок, нарязаните листа естрагон и зърната черен пипер.

Разбийте жълтъците, затоплете ги леко с винената смес и когато сместа стане кремообразна, прибавете разтопеното масло, останалия лимонов сок, солта и смления черен пипер.

Подредете аспержите в предварително затоплени чинии и ги полейте със соса.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: