Edin.bg»Рецепти»Гарнитури»Аламинути»Аспержи с майонеза

Аспержи с майонеза

Аспержи с майонеза
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Доста ефектно ястие с аспержи, не мислите ли?"

Необходими продукти

  • аспержи - 400 г
  • оцет - 1/2 ч.л.
  • лимони - 1 бр
  • растително масло - 2 с.л.
  • сол
  • червен пипер
  • магданоз
  • майонеза - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аспержите се почистват, обелват се и се сваряват в подсолена и подкиселена с оцета вода.

Отцеждат се, отрязват се главичките им, които се слагат на блюдо, а останалата част се нарязва на колелца, които се мариноват 2 часа в марината от сока на ½ лимон, растително масло, сол, черен пипер и магданоз.

След мариноването се отцеждат и към тях внимателно се примесва майонезата, разредена с малко от маринатата.

Разделят се на порции и към всяка порция отгоре се прибавя по еднакъв брой главички.

Порциите се наръсват със ситно нарязан магданоз и се гарнират с резени от лимона или с четвъртинки от варени яйца.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: