Edin.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Салата с майонеза и печен карфиол

Салата с майонеза и печен карфиол

Салата с майонеза и печен карфиол
Снимка: Албена Асенова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Вкусен печен карфиол с ароматен майонезен сос Истинска вкусотия"

Необходими продукти

  • карфиол - 1 глава
  • горчица - 2 с.лъжици
  • магданоз - няколко стръка
  • зехтин - 30 мл
  • лимони - 1 брой
  • майонеза - 150 грама
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте главата карфиол, разделете я на розички и ги наредете в подходяща тава.

Поръсете карфиола с черен пипер и сол, след което залейте равномерно със зехтина.

Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете карфиола до омекване, като от време на време го разбърквайте.

Смесете лимоновия сок с горчицата, майонезата, счукания чесън и наситнения магданоз. Овкусете с черен пипер и сол.

Добавете майонезения сос към карфиола и разбъркайте.

Салатата с майонеза и печен карфиол е готова.

Ако обичате да хапвате карфиол, опитайте тази вълшебна запеканка с карфиол или някоя от нашите карфиолени салати.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: