Edin.bg»Рецепти»Салати»Рибна салата»Рибна салата с карфиол и грах

Рибна салата с карфиол и грах

JuliyaJuliya
Новак
108322k
Рибна салата с карфиол и грах
Снимка: Juliya
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Засищаща салата с карфиол и риба тон - есенна вкусотия, подходяща за обедно похапване"

Необходими продукти

  • карфиол - 250 грама
  • зелени маслини - 50 грама
  • зелен грах - 50 грама (замразен)
  • риба тон - 1 консерва (120 грама)
  • краставици - 1/2 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • босилек - 1/2 ч.л. (сушен)
  • лайм - 1/2 бр.
  • зехтин - 5 - 6 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете в подсолена вода розичките карфиол за около 6-7 минути. Накрая добавете граха, за да омекне.

Отцедете зеленчуците и оставете да се охладят.

Нарежете маслините и краставици на парченца, а лука на тънки полумесеци.

Сипете в купа отцедената от соса риба тон и я намачкайте с вилица. Добавете зеленчуците и разбъркайте.

Смесете зехтина с босилека, солта, черния пипер, сока от лайм и пасирания чесън.

Овкусете рибната салата с получения дресинг и разбъркайте. Оставете да престои поне 15 минути, да се се смесят добре всички аромати.

Рибната салата с карфиол и грах е готова.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: