Edin.bg»Рецепти»Салати»Рибна салата»Топла рибна салата със зеленчуци

Топла рибна салата със зеленчуци

MarianeMariane
Новак
6944
Топла рибна салата със зеленчуци
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Вкусна и питателна топла салата с риба!"

Необходими продукти

  • риба - 1.25 кг чига или др.
  • масло - 150 г
  • бяло вино - 200 мл
  • картофи - 600 г сварени
  • лимони - 1 бр.
  • зеленчуков микс - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В случай че сте попаднали на по-едър екземпляр чига, има лесен начин за отстраняване на кожата. Рибата се слага в тава и се се пъха в гореща фурна за 4-5 минути, след което с ножче кожата се обелва, докато рибата е топла.

Чигата се поставя в тенджера с маслото, посолява се на вкус, прибавя се приготвения зеленчуков микс.

Когато кипне, котлонът се намалява и се оставя да ври около 20-25 минути на тих огън. Поднася се в чиния със сварени картофи и останалите зеленчуци. Гарнира се с резени лимон. По желание рибната салата залива с малко сгорещено масло.

Вкусна и питателна топла салата!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: