Edin.bg»Рецепти»Гарнитури»Постно прясно зеле в тенджера

Постно прясно зеле в тенджера

НикиНики
Новак
13363k
Постно прясно зеле в тенджера
Снимка: Ники
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Щом ароматът на задушеното зеленце започне да се носи из въздуха, всички автоматично отиват да го следват"

Необходими продукти

  • зеле - 1 бр. прясно
  • моркови - 3 бр.
  • домати - 2 бр.
  • сол
  • червен пипер
  • дафинов лист
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето почистваме от горните листа, нарязваме то на тънки ленти.

Морковите обелваме и настъргваме, добавяме ги към зелето, посоляваме и размачкваме.

В дълбока тенджера си загряваме мазнина.

Задушаваме си зелето до-прозрачност, добавяме червен пипер.

Добавяме настърганети домати и готвим за около 10 минути.

Наливаме малко вода и готвим до омекване.

Добавяме няколко листа дафинов лист към задушеното зеле.

Поднасяме с поръсен копър или магданоз постно прясно зеле в тенджера.

В сезона на зелето опитай непременно и рецептите ни за свинско със зеле, вкусно пилешко със зеле или това зеле на фурна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Накрая хвърляте зелето и слагате на скарата 5 кюфтета и 5 кебапчета
10.11.2024 17:53
1
Анонимен
Анонимен
много вкусно зеле се получи. Записвам си рецептата
25.04.2023 12:14
1